Drepturile de autor, taxate în trei feluri. Boc i-a mai dat ieri un cartonas galben lui Vladescu - Ziare Bucuresti

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Boc i-a mai dat ieri un cartonas galben lui Vladescu

Persoanele care obtin venituri din drepturi de autor au fost împartite în trei categorii si vor fi impozitate dupa tot atâtea metode. Normele pentru aplicarea Ordonantei de modificare a Codului Fiscal vor fi aprobate luni de Executiv, chiar daca termenul prevazut în actul normativ a expirat ieri.
Guvernul a avizat ieri, într-o prima lectura, normele de aplicare a Ordonantei de modicare a Codului Fiscal prin care sunt impozitate veniturile obtinute din activitati independente, dar si bonurile de masa sau tichetele de vacanta.
Cum se va plati CAS
Hotarârea de Guvern pentru aprobarea acestora va fi aprobata într-o sedinta ce va avea loc luni. Contribuabilii care sunt angajati cu carte de munca si obtin ocazional venituri în baza unor contracte de drepturi de autor nu vor plati CAS pentru acele venituri din activitati independente, a explicat ieri purtatorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. Aceasta a dat exemplul unui profesor care are carte de munca, dar care publica trei carti pe an. Pentru veniturile obtinute pe cele trei carti, acesta nu va achita contributiile sociale.

sursa: adevarul.ro

29.07.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *