Dumitru Sechelariu (fost primar in Bacau) la un pas de arestare

Coruptie  |  0 comentarii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul SECHELARIU DUMITRU, acţionar şi consilier tehnic la SC Transport Public SA Bacău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
La data de 17 februarie 2010, inculpatul Sechelariu Dumitru a remis inculpatului Şutu Iuliean, director la SC Transport Public SA Bacău, suma de 77.400 lei pentru ca acesta din urmă să o dea unui denunţător pentru a interveni pe lângă magistraţi din cadrul Curţii de Apel Bacău, în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile într-un litigiu comercial în care era implicată SC Transport Public SA Bacău.
Precizăm că, în aceeaşi cauză, faţă de inculpatul Şutu Iuliean, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus arestarea preventivă pe termen de 29 de zile pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Inculpatului Sechelariu Dumitru i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 1 martie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 2 martie 2010, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus cercetarea acestuia în stare de libertate. DNA a declarat recurs faţă de această hotărâre.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. 

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *