Ecler cu ciocolata si frisca
Ingrediente: Ecler: unt 100 g; faina 125 g; jumatate de lingurita cu sare; oua 4 buc.; apa 125 ml. Crema de ciocolata: o cana cu lapte rece; trei linguri de zahar; doua linguri de cacao; o lingura de faina; esenta rom; unt 50 g; frisca batuta 300 ml Glazura: patru linguri cacao, 6 linguri de apa.
Mod de preparare:
Eclerele: Puneti untul cu apa si sarea la foc si cand da in clocot adaugati faina si amestecati bine. Dupa omogenizare, luati vasul de pe foc si raciti-l intr-o cratita cu apa. Apoi, adaugati pe rand ouale, puneti compozitia in tava sub forma de bastonase si bagati-le in cuptor la 180 grade C pentru aprox. 30 de min. Dupa ce se racesc taiati-le pe mijloc. Crema de ciocolata: Amestecati toate ingredientele intr-o cratita pusa la foc potrivit pana se ingroasa. Adaugati esenta de rom si 50 de grame de unt, amestecati si lasati sa se raceasca. Glazura: Fierbeti cele 4 linguri de cacao in 6 linguri de apa fara zahar. Mod de ansamblare: treceti capacele de la ecler prin glazura calda iar pe baza eclerului puneti crema de ciocolata, apoi frisca si capacul cu glazura. Se servesc dupa ce sunt lasate putin la rece.
Eclere cu ciocolata si fistic
Ingrediente: 125 ml apa, 125 ml lapte dulce, 120 g unt, 120 g faina, 4 oua, 500 ml frisca, doua pliculete cu zahar vanilinat, 300 g ciocolata neagra, 50 g zahar pudra, 100 g fistic, un varf de lingurita de sare.
Mod de preparare:
Intr-o oala antiaderenta, se pun la fiert apa, laptele, sarea si 100 g unt. Cand untul s-a topit, se adauga toata faina si se amesteca cu o lingura, ca sa nu se formeze cocoloase.
Se lasa la racit timp de cinci minute, se adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
Se pune aluatul antr-o punga, se formeaza bastonase pe o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt si se introduc an cuptor.
Se coc 15-20 de minute la foc mediu spre iute, se scot si se lasa sa se raceasca.
Frisca se mixeaza pana cand nu mai cade de pe bratele mixerului, se adauga 200 g ciocolata topita si racita, 50 g fistic tocat, zaharul pudra si zaharul vanilinat.
Se taie eclerele an doua, se umplu cu crema de frisca si ciocolata, se ung deasupra cu restul de ciocolata topita si se decoreaza cu fisticul ramas taiat an bucatele.
Ca sa luceasca mai mult glazura, se poate adauga putin unt.
Eclere cu crema de vanilie
Ingrediente: 275 ml apa, 145 g unt, 210 g faina, 8 oua, 500 ml lapte dulce, 150 g zahar tos, 1 pastaie de vanilie, 1/2 lingurita de sare, 1 varf de lingurita pudra de anason, 100 g zahar pudra, sucul de la o lamaie.
Mod de preparare:
Apa se fierbe cu putina sare si 120 g unt. Se adauga faina, amestecand continuu cu o lingura de lemn ca sa nu se formeze cocoloase.
Se tine doua minute pe foc, se lasa la racit putin, se pun pe rand patru oua, mixând bine dupa fiecare.
Se pune aluatul antr-o seringa pentru ornat si se formeaza bastonase antr-o tava tapata cu hartie de copt. Se coc 30-40 de minute la foc iute spre mediu, avand grija sa nu se deschida usa an primele 15 minute.
antr-un vas, se mixeaza galbenusurile ampreuna cu zaharul tos si restul de sare pana cand asi dubleaza volumul. Laptele se fierbe cu pastaia de vanilie, apoi se lasa la racit.
Se toarna amestecul de oua cu zahar si restul de faina diluata cu lapte. Se pune compozitia pe foc, se adauga restul de unt si se fierbe pana cand s-a angrosat.
Se taie eclerele, se umplu cu crema de vanilie si se introduc la rece.
Se face o glazura din zaharul pudra, sucul de lamaie, pudra de anason si se decoreaza eclerele.
Mini ecler cu frisca
Ingrediente: 3 oua, 100 g unt, 650 ml lapte dulce, 1 varf de lingurita sare, 225 g faina, 1 plic budinca de vanilie, 1/2 lingurita pudra de scortisoara, 1 varf de lingurita pudra de ghimbir, zahar vanilinat, cacao (facultativ).
Mod de preparare:
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic, se adauga pudra de scortisoara, pudra de ghimbir, doua pliculete cu zahar vanilinat si se lasa sa se raceasca.
antr-o oala se pun la fiert 250 ml lapte, 100 g unt si sarea. Cand s-a topit untul, se ia de pe foc, se presara faina cernuta si se amesteca bine cu o lingura ca sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la racit timp de 5 min., se adauga ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt unsa cu unt, se ia din compozitie cu o lingurita si se pune an tava.
Se procedeaza la fel cu toata compozitia, se introduce tava an cuptor si se coace 10-15 min. la foc potrivit spre iute. Se scot din tava cu ajutorul unui cutit, se lasa sa se raceasca, apoi se taie an jumatati.
Se umplu cu budinca de vanilie, se acopera cu folie alimentara si se introduc la rece pentru minimum 30 min.
an aluat, se poate adauga si cacao, anlocuind o lingura de faina cu o lingura de cacao.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol