Emil Boc a participat la reuniunea Comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor comunitare

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Primul-ministru Emil Boc a participat astazi, împreuna cu Johannes Hahn, comisarul european pentru politica regionala, la reuniunea Comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor comunitare

Primul-ministru Emil Boc a avut astazi o întâlnire de lucru, la Palatul Victoria, cu comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, care se afla în România pentru a participa la lucrarile Conferintei privind Strategia Dunarii, de la Constanta.

Seful Executivului român a dat asigurari, în cadrul comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor comunitare, la care a participat si comisarul Johannes Hahn, ca absorbtia fondurilor comunitare are o importanta ridicata în contextul crizei economice actuale: „Pentru România, fondurile europene nu numai ca reprezinta o prioritate, ci reprezinta o sansa majora pentru a putea depasi mai usor criza economica”.

Premierul Emil Boc a sustinut ca Guvernul român va mobiliza cu prioritate resursele bugetare necesare absorbtiei acestor fonduri, chiar si în conditiile aplicarii programului de austeritate propus. „România, în ciuda eforturilor de austeritate pe care trebuie sa le faca, îsi pastreaza intacte resursele bugetare alocate pentru cofinantarea proiectelor europene /.../ pentru ca modernizarea acestei tari sa aiba loc si, implicit, sa avem locuri de munca si dezvoltare economica”, a declarat premierul român.

La rândul sau, comisarul european pentru politica regionala a apreciat deciziile luate de Executivul de la Bucuresti în privinta alocarii de fonduri pentru investitii. „Pactul european pentru stabilitate înseamna /.../ ca trebuie sa avem în vedere si aspectele referitoare la dezvoltare, la crestere economica, ceea ce presupune investitii în beneficiul oamenilor, în beneficiul tarii, lucru care presupune crearea de locuri de munca si pastrarea locurilor de munca existente. /.../ Guvernul României - si ma bucura acest fapt - a decis sa pastreze aceasta linie, sa continue sa investeasca în utilitati, sa utilizeze fondurile europene în beneficiul oamenilor”, a afirmat Johannes Hahn.

sursa: gov.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *