Eroii de zi cu zi ai Clujului se regasesc in aproximativ o treime din totalul populatiei ocupate - Ziare Cluj

Stiri Cluj  |  0 comentarii

Eroi clujeni de zi cu zi

Eroii de zi cu zi ai Clujului se regasesc in aproximativ o treime din totalul populatiei ocupate. Conform statisticilor, clujeanul mediu are intre 40 si 42 de ani, castiga sub 1.400 de lei pe luna, dar nu mai putin de 1.300, sta intr-un apartament de doua camere, a terminat cel putin liceul, are un copil si munceste la privat.
Calin Cifor, 42 ani, este un alt clujean mediu. El lucreaza la un cabinet medical si, pentru a mai reduce din cheltuieli, se aprovizioneaza cu alimente de la parintii care locuiesc la tara.
Sociologul Marius Lazar sustine ca tipul clujeanului mediu se regaseste in aproximativ o treime din numarul angajatilor din Cluj-Napoca. ‚ÄěSituatia lor s-a inrautatit considerabil in ultima perioada, iar acest fapt e demonstrat de scaderea consumului. Avem in Romania o criza economica, dar si una statala", a spus Lazar. In total, in judet, aproximativ 300.000 de clujeni activeaza in campul muncii. Din totalul clujenilor, in jur de 100.000 de incadreaza in tipologia clujeanului mediu.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *