Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

 Ingrediente:
Pentru 10 porţii: 1.200 kg carne de porc pentru fripturi, 100 ml vin, 100 g făină, 500 g spaghete, 200 ml supă, 100 g unt, 200 g sos tomat, 100 ml ulei, sare, piper, după gust.
Mod de preparare:
Carnea se spală, se zvântă, se porţionează cîte o bucată la porţie, se sărează, se bate cu ciocanul de şniţele, se trece prin făină şi se înăbuşă în ulei cu puţină supă. Se adaugă şi piperul pisat. După înăbuşire, escalopul se aranjează într-o tavă, se adaugă sosul tomat şi se lasă să fiarbă cca 30 minute. Spre sfîrşitul fierberii se stropeşte friptura cu vin. Spaghetele se rup şi se fierb în apă cu sare, când sînt gata se scot şi se spală, în strecurătoare, cu apă rece, apoi se sotează într-un vas cu unt şi se păstrează la cald. La servire se aşează în farfurie friptura (escalopul) cu sosul respectiv, alături garnitura de spaghete cu sos şi cu caşcavalul ras deasupra.



Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *