Etnobotanice salarii profesori mos craciun vremea stiri ziare medici Vaslui

Stiri Vaslui  |  0 comentarii

Stiri de ultima ora 23/12/2010 Vaslui, ultimele stiri Vaslui 23.12.2010
Tânără de 16 ani, de la Centrul de Plasament “Elena Farago” Bârlad, a fost adusă acum două seri la Spitalul de Copii “Sf. Nicolae”, în stare de comă de la consumul unei substanțe etnobotanice. Adolescenta a fost transferată în aceeași noapte la secția Toxicologie din cadrul Spitalului “Sf. Maria” Iași.
Pediatrii bârlădeni s-au confruntat, marți seară, cu cel mai grav caz de intoxicație cu etnobotanice din istoria unității. O adolescentă de numai 16 ani (B.A.), instituționalizată la Centrul de Plasament “Elena Farago”, a fost adusă în jurul orei 21, în comă de gradul I și II. Tânăra a fost asistată timp de două ore de medicul de gardă de la Urgențe, interval în care au fost făcute demersurile necesare în vederea transferului ei la o clinică de specialitate.

Este posibil ca în ianuarie 2011 să nu existe fonduri pentru plata salariilor din sistemul educațional. Cadrele didactice sunt cu nervii în pioneze, iar sindicaliștii au făcut demersuri către Trezorerie pentru a afla care este situația.
Acum, în prag de sărbători, cadrele didactice au noi motive de îngrijorare. De câteva zile, se tot discută că în ianuarie 2011 nu vor fi bani pentru plata salariilor personalului din sistem.
“Deocamdată, nu avem informații certe cu privire la acest aspect, dar noi nu vrem să lăsăm lucrurile așa. Chiar astăzi (ieri, 20 decembrie - n.r.) vom trimite o adresă către Trezorerie pentru a ne furniza informații concrete cu privire la această situație. Vrem să ni se răspundă în cel mai scurt timp posibil dacă sunt sau nu bani pentru plata salariilor în ianuarie.

Medicii nu vor carduri de sănătate
Introducerea cardurilor de sănătate începând cu 1 ianuarie 2011 nu este văzută cu ochi buni de către medicii de familie vasluieni, obligați să-și doteze cabinetele cu softuri și cititor de carduri, investiție care se ridică la aproape 3.000 de euro.

Copiii polițiștilor bârlădeni au primit vizita lui Moș Crăciun.
Ieri, Moș Crăciun a încăput pe mâna polițiștilor bârlădeni. Nu este vorba că moșul ar fi făcut vreo poznă, ci dimpotrivă, a poposit la Poliția Bârlad pentru a oferi cadouri copiilor salariaților din această unitate.
“Am dorit să oferim copiilor colegilor noștri un moment de bucurie, acum, în prag de sărbători. De altfel, este o tradiție la noi de a face cadouri de sărbători copiilor salariaților.

Meteorologii ne anunță că în prima zi de Crăciun vremea va fi călduroasă, temperaturile ajungând până la 10 grade Celsius la orele prânzului.
Crăciunul acesta sunt slabe șanse să fie unul cu zăpadă, mai ales în județul Vaslui, susțin meteorologii. Temperaturile vor ajunge chiar până la valori de peste 10 grade Celsius, la miezul zilei.
Și nopțile vor fi călduroase, cu temperaturi între 1 și 4 grade Celsius, așa că Moș Crăciun trebuie să înlocuiască sania cu șareta.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *