Falsificatori de Carduri retinuti de DIICOT craiova - ziare de la a la z Craiova

Stiri Craiova si Dolj  |  0 comentarii

Falsificatori de Carduri retinuti de DIICOT craiova - ziare de la a la z Craiova

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Craiova   efectuează cercetări faţă de 8 învinuiţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003, rap. la art. 2 alin. 1 pct. 18 din Legea nr. 39/2003, art. 24 alin. 1 şi alin. 2, art. 25 şi art. 27 alin. 1 din Legea nr. 365/2002 şi art. 42 alin. 1 şi alin. 3 din Legea nr. 161/2003, Titlul III.


În fapt, se reţine că, începând cu luna aprilie 2010, învinuiţii VLĂDUŢ LAURENŢIU-ION zis „LARI”, TIUGAN ADRIAN-CONSTANTIN, STROILĂ CORNEL-COSNTANTIN, IORDACHE CLAUDIU-FLORIN şi STOIAN NICUŞOR-DORIAN au constituit o grupare infracţională, specializată în  fabricarea de dispozitive pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică, prin reinscripţionarea datelor conturilor bancare obţinute în mod fraudulos în urma montării aparaturii de skiming la ATM-uri din ITALIA şi retragerea de numerar prin operaţiuni frauduloase şi acces fără drept la bancomate.


        Din  cercetări a rezultat că dispozitivele de skiming erau confecţionate de către învinuiţii TIUGAN ADRIAN-CONSTANTIN, STROILĂ CORNEL-CONSTANTIN şi GHEORGHE IULIAN.
         La data de 17.08.2010 au fost efectuate un număr de opt percheziţii domiciliare în municipiul Craiova şi în comuna Valea Stanciului, judeţul Dolj, ocazie cu care au fost descoperite şi ridicate dispozitive fabricate artizanal pentru falsificarea instrumentelor de plată electronică.
        Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus  reţinerea pentru 24 de ore a 4 inculpaţi şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.


        Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, cu suportul tehnic şi logistic al  D.G.I.P.I. - S.I.P.I. DOLJ şi continuă în vederea în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *