Fermierii bacauani, resemnati cu marul elevului - Ziare Bacau

Stiri CanCan Bacau  |  0 comentarii

Fermierii, resemnati cu „marul elevului“

Producatorii cred ca au sanse infime sa prinda contracte in programul de incurajare a consumului de fructe in scoli. Chiar daca au mere gustoase si netratate excesiv, proprietarii de livezi din judetul Bacau cred ca vor castiga tot intermediarii.
Inginerul bacauan Mitica Popa are o livada de meri care se intinde pe o suprafata de 35 de hectare in comuna Itesti. Recunoaste ca i-ar prinde bine un contract cu statul, dar nu-si face mari sperante. „Noi nu avem nicio sansa. Vor castiga tot intermediarii. Aceste programe nu sunt facute pentru noi. Merele noastre sunt mai gustoase, dar cu toate astea au cautare tot cele din afara pentru ca sunt mai aratoase, vin mai ieftin si se vand mai scump", spune Mitica Popa
Ceva mai increzatori se arata sefii din agricultura. „Eu cred ca si producatorii de fructe din judet vor fi implicati in acest proiect. Important este sa participe la licitatii", a spus Ghita Burlui, director adjunct la Directia Agricola si de Dezvoltare Rurala Bacau. Si cei de la Agentia de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) sunt de parere ca programul se va derula corect.

Sursa: Adevarul.ro

31.08.2010
 Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *