File de şalău cu ragu de creveţi - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
0,9 kg file şalău, 50 g unt, 100 ml vin alb sec, 150 g creveti, 100 g ciuperci, 100 g ceapă, 150 ml frişcă lichidă, 50 ml zeamă de lămîie, 30 g sare, 2 g piper alb, 50 g făină, 2 g busuioc, 1 leg. pătrunjel verde.
Mod de preparare:
 
Fileul de salau se sareaza si se presara cu piper alb, se da prin faina. In untul incins se prajesc feliile de peste pe o parte, dupa care se intorc pe cealalta parte, dupa care se adauga patrunjelul verde taiat marunt, zeama de lamaie si vinul alb · Dupa ce am adaugat ingredientele de mai sus, vom inabusi feliile de salau. Ceapa curatata se taie marunt (foarte fin), se caleste si se adauga si ciupercile taiate marunt, crevetii si busuiocul. Adaugam sare si piper alb. Peste creveti se strecoara zeama de la fileul de salau si se da in fiert dupa care se va aduaga faina amestecata cu frisca lichida, se mai adauga putin vin si zeama de lamaie.
Feliile de peste se vor servi cu acest ragu deasupra.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *