File de şalău cu sos de smântână şi şofran - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
8-12 fileuri de salau (a 100 g fiecare), zeama de la doua lamai, cateva picaturi de sos Worcester, sare, piper, ulei sau unt pentru prajit, 1/4 l vin alb, 3/8 l zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 1 ceapa (impanata cu 3-4 cuisoare), 1 ceasca de otet, faina pentru legat sosul, 1 pahar de smantana, 1 varf de cutit sofran, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 1 varf de cutit zahar, 1 legatura marar verde.
Mod de preparare:
Se spala fileurile sub jetul de apa, se zvanta cu un servet, se stropesc cu zeama de lamaie si sos Worcester, se sareaza, se pipereaza si se tin la frigider circa 10-15 minute, ca sa se patrunda. Apoi se prajesc in ulei sau unt, se scot din tigaie si se tin la cald. Intr-o craticioara se pun la fiert vinul cu zeama de legume. Cand au clocotit, se adauga ceapa si otetul si se lasa sa fiarba incet, la foc potrivit, 10 minute. Se leaga sosul cu faina si se trece printr-o sita. Se adauga smantana, se pune pe foc iute si se fierbe pana ce mai scade putin. Se incorporeaza sofranul, piperul, sarea, zeama de lamaie, putin sos Worcester si mararul verde tocat marunt.
Se toarna sosul peste fileurile asezate pe farfurii, se garnisesc si se servesc calde.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *