File de morun cu sparanghel şi sos olandez - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
1,2 kg file de morun, 3 linguri ulei, sare si piper dupa gust.
Pentru sosul olandez (se obtin 300 ml): 210 g unt, 3 galbenusuri, sucul de la o lamaie, sare si piper dupa gust.
Pentru garnitura: 1 kg cartofi, 500 g morcovi, 150 g sparanghel crud sau din conserva.
Pentru ornat: 1 legatura marar proaspat, 1/2 lamaie, taiata felii.
 Mod de preparare:
Spalati fileurile de morun si portionati-le. Ungeti-le cu ulei si frigeti pe gratarul incins timp de 10 min (pe ambele parti).
Preparati sosul olandez astfel: intr-un castron metalic asezat pe plita sau bain-marie, bateti galbenusurile cu ajutorul unui tel. Puneti pe foc, apoi adaugati sarea si piperul. Lasati la foc mic si adaugati treptat untul topit (sa arate ca o maioneza calda), apoi sucul de lamaie. Luati de pe foc si pastrati la cald. Curatati cartofii si morcovii, spalati-i si taiati-i in forma de butoiase. Daca aveti un cutit riglat, crestati aceste butoiase care vor capata astfel un aspect deosebit. Fierbeti separat in apa cu sare butoiasele de cartofi si morcovi. Daca folositi sparanghel crud, preparati-l astfel : curatati-l, spalati-l si fierbeti-l in apa cu sare pana se inmoaie usor. Asezati pe fiecare farfurie de servit cate 2 fileuri, apoi impartiti in mod egal sparanghelul, cartofii si morcovii. Turnati deasupra fileurilor sosul olandez pastrat la cald. Ornati cu fire de marar si felii de lamaie si, optional, cu foi de salata verde si rosii.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *