File de păstrăv în şampanie - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 
Ingrediente:
8 fileuri de pastrav sau 4 pastravi mari (aproximativ 1,2 kg), 300 ml sampanie, 1 kg cap de crap (daca procuram pastravii intregi se poate folosi doar 1/2 kg.cap de crap si tacamurile de pastrav), 1 catel de usturoi, 1 ceapa potrivita, 1 morcov mic, 20-30 boabe de mazare verde, 8 fasii subtiri de ardei gras rosu, 2 linguri ulei, 1 lingura zeama de lamaie, sare, piper.
Mod de preparare:
Oasele de peste impreuna cu resturile de carne de peste si pilea se pun intr-un vas. Se adauga 2,5 litri de apa. Se lasa in apa rece aproximativ o ora, pentru a se dizolva cat mai multa geleatina. Apoi se pun la fiert. Se lasa sa fiarba la foc mic impreuna cu o lingurita de sare, ceapa introdusa intr-un tifon 3 ore. Intr-o alta bucata de tifon se introduce morcovul si se tine la fiert numai 5 minute. Fileurile de peste se ung cu zeama de lamaie, ulei, apoi se sareaza foarte putin. Se pun intr-un vas de sticla termorezistenta la cuptor si se lasa 15.minute. Cel mai bine se fac la un turbogrill. Se acot de la cuptor si se lasa sa se raceasca. Supa de peste trebuie sa scada pana rezulta cam 500 ml de lichid. Dupa ce a stat din fiert, se introduce usturoiul taiat foarte marunt (nu zdrobit). Se strecoara, fara a o lasa sa se raceasca (se intareste imediat). Se aduaga un paharel mic de sampanie tinuta la temperatura camerei, apoi se amesteca usor. Fileurile de peste se aseaza pe un platou ce se orneaza cu boabele de mazare, ardeiul si morcovul. Se toarna cu grija aspicul in asa fel incat sa nu acoperim pestele. Acesta trebuie sa ramana doar jumatate in aspic. Se da pentru aproximativ 20 minute la rece - cat sa se inchege bine compozitia. Se toarna restul de sampanie foarte rece peste aspic si se serveste imediat.
Vor rezulta cateva frumoase fileuri de pastrav ce plutesc pe o inspumata mare de sampanie.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *