File de peşte cu condimente - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
4 fileuri de peste alb (de 150 g fiecare), 3 catei de usturoi, 2 albusuri, 3 linguri faina, 2 linguri otet de mere, 4 linguri ulei, 1 lingura seminte de coriandru, 1/2 lingurita chimen macinat, 1 varf de cutit praf de chili, sare, piper.
Pentru garnitura: 500 g broccoli sau conopida, 1 lamaie verde.
Mod de preparare:
 
Preparati garnitura: curatati broccoli sau conopida, desfaceti-le buchetele si fierbeti-le 10 minute.
Intre timp, spalati fileurile de peste, zvantati-le bine, sarati-le si piperati-le.
Puneti intr-o farfurie adanca 3 linguri de faina, iar in alta farfurie albusurile pe care le bateti usor cu furculita. Incingeti intr-o tigaie uleiul, dati pestele, pe rand, prin faina si albus, prajiti-l pana ce se rumeneste frumos pe ambele parti si apoi lasati-l sa se scurga.
Puneti in uleiul ramas in tigaie cateii de usturoi curatati si zdrobiti, otetul, semintele de coriandru, chimenul si praful de chili, adaugati sare si piper si lasati-le sa dea in clocot.
Puneti din nou bucatile de peste in tigaie si lasati-le sa fiarba 5 minute.
Serviti-le fierbinti sau reci, cu felii de lamaie si buchetele de broccoli sau conopida.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *