File de peşte cu praz - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
 4 fileuri de peşte, 1 fir de praz, 2 ardei capia verzi, 2 cepe, 1 ardei iute mic, 100 g boabe de porumb, 2 ardei capia roşii, 500 g roşii, 250 ml vin alb, mentă, ulei de măsline, scorţişoară, sare, piper, ghimbir, nucşoară, o lămîie.
 Mod de preparare:
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în felii subţiri. Ardeiul iute se curăţă de seminţe şi se toacă cubuleţe.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, ardeii tăiaţi şi se călesc timp de cinci minute. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe, sarea şi piperul.
Cînd legumele sunt fierte se adaugă boabele de porumb, patru fire de mentă tocată şi se amestecă. Se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.
Fileurile de peşte se spală, se condimentează, se aşază într-o tavă cu puţin ulei, apă, vinul alb de­misec şi rondele de praz. Se adau­gă felii de lămîie, două be­ţi­şoare de scorţişoară şi mentă tocată.
Se introduce tava în cuptor şi se lasă timp de 25-30 de mi­nute. Se serveşte fierbinte, alături de sosul de roşii cu porumb şi mentă.
Peştele se mai poate condimenta cu ghimbir ras sau pudră de nucşoară.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *