File de peşte cu salată de praz şi varză roşie - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
4 fileuri de peşte, două verze roşii, un fir de praz, două ouă, 3 linguri de făină, 100 ml lapte dulce, 3 linguri de oţet, ulei de măsline, sare, piper, mărar, cartofi, morcovi
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se spală, se pun pe un şervet absorbant, apoi pe o farfurie. Ouăle se bat bine cu o furculiţă, se amestecă bine cu laptele dulce, făina, sarea şi piperul după gust.
Se trec fileurile prin acest amestec şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră, se pun pe un platou şi se lasă să se răcească.
Verzele se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Se adaugă oţetul, două linguri de ulei, sare şi piper după gust. Se amestecă totul, se acoperă cu un capac şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Prazul se curăţă de foile veştede, se spală şi se taie în rondele subţiri.
Se scoate salata de varză din frigider, se adaugă rondelele de praz şi mărarul tocat.
Se amestecă şi se serveşte alături de fileurile de peşte calde.
Se poate servi alături de cartofi sau morcovi fierţi.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *