File de peşte cu sos de smântână şi curry - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 
Ingrediente:
400 g morcovi, 1 tulpina de praz, 1 ceapa (de arpagic), 600 g peste file, sare, piper, zeama de lamaie, 2 linguri unt sau margarina, 1 borcan smantana subtire (250 ml), 1 lingura praf de curry, 1/2 legatura patrunjel.
 Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 250 grade C. Se curata morcovii, se spala si se taie stifturi subtiri. Prazul, spalat sub jetul de apa rece, se taie rondele, iar ceapa se toaca marunt. Se clatesc fileurile de peste, se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie. Se pune untul la incins intr-o forma termorezistenta si se calesc pe rand ceapa, apoi morcovii (2 minute) si pe urma rondelele de praz. Se asaza deasupra fileurile de peste, iar peste ele se toarna smantana amestecata cu praful de curry, sare si piper. Se baga la cuptor si se lasa circa 10 minute.
Se presara cu patrunjel verde tocat si se servesc cu o garnitura de orez.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *