File de peşte cu sos tomat - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
750 g file de peste (congelat), 600 g broccoli (congelat), 1-2 linguri capere mici, 250 g orez, sare, 1 ceapa, 1 lingura ulei, 400 g bulion subtiat, piper, zahar, 3-4 linguri zeama de lamaie, 4 linguri unt, putina faina.
 Mod de preparare:
Se lasa pestele si broccoli sa se dezghete, iar caperele sa se scurga. Se fierbe orezul in apa cu sare. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in uleiul incins. Se stinge cu bulionul subtiat si se lasa sa fiarba incet aproximativ 5 minute, apoi se gusta de sare, zahar si piper. Se spala file-urile de peste, se zvanta, se taie in doua pe lung, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza. Broccoli se fierbe al dente in 5 linguri de apa + 1 lingura de unt, dupa care se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper. Caperele se calesc in unt (o lingura) si se incorporeaza in orezul fiert. Untul ramas se pune intr-o tigaie de teflon, se-ncinge si se prajesc in el - circa 1-2 minute pe fiecare parte - bucatile de peste date prin faina.
Pestele bine rumenit se serveste cu garniturile de orez cu capere si broccoli si cu sosul de rosii.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *