Fileuri de şalău cu sos - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
4 fileuri de şalău, 100 ml ulei, 500 g ciuperci, 1 lingură busuioc, 1/2 lingură cimbru tocat, 2 cepe, 800 g roşii, 2 morcovi, 1 salată verde sau roşie, parmezan, 2 limete, 1 lingură amidon, boia dulce, sare, piper.
Mod de preparare:
 
Fileurile de şalău se spală, se aşază într-o tavă unsă cu ulei, se stropesc cu sucul de limetă şi se condimentează cu sare şi piper. Se presară boia dulce, se adaugă două pahare de apă şi se introduc în cuptor.
Se ţin 30-45 de minute la foc me­diu, se scot şi se pun pe un pla­tou, acoperindu-se cu un capac. Mor­covii se curăţă, se fierb în apă cu sare, apoi se taie în cubuleţe.
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii. Cepele se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins. Se că­leş­te ceapa timp de două minute, se adaugă ciupercile şi se prăjesc pînă cînd au căpătat o culoare maronie şi a scăzut sucul lăsat de ele.
Se adaugă cubuleţele de morcovi, roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt.
Se condimentează, se fierb 20-30 de minute, se adaugă amidonul dizolvat cu puţină apă, verdeaţa tocată şi se mai fierbe încă cinci minute.
Sosul se serveşte alături de fileurile de peşte presărate cu parmezan ras şi salată.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *