Fileuri de cod sau şalău cu alune - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
5 fileuri de peste alb (120-150 g de persoana), 200 ml de vin alb sec, 200 ml smantana, 30 g unt, 40 g alune prajite, 2 linguri de untdelemn, 1 lingura de faina, sare, piper.
Mod de preparare:
Puneti sa fiarba intr-un vas un file de peste taiat in bucati, in vinul alb amestecat cu 400 ml de apa. Lasati sa mijoteasca pana mai raman 200 ml de lichid (o treime).
Strecurati fiertura, amestecati-o cu smantana, sarati, piperati si lasati sa fiarba potolit, pana ce se reduce la jumatate. Varsati continutul in mixer, adaugati pestele fiert, alunele si untdelemnul, pana ce obtineti un preparat omogen. Tineti-l la cald.
Sarati, piperati si dati prin faina cele patru fileuri de cod sau salau. Puneti untul sa se incinga intr-o tigaie mare si prajiti pestele, cate 3 minute pe fiecare parte.
Puneti pestele fript pe o farfurie incalzita, turnati sosul peste el si serviti alaturi eventual un piure de cartofi. Cui ii place poate sa presare deasupra si patrunjel tocat.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *