Fileuri de mihalţ sau de somotei - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
700 g fileuri de mihalţ (carnea acestui peşte este foarte gustoasă şi nu are oase multe), 100 g ceapă, 100 g morcovi, 1 lingură plină de făină, 2 roşii, cimbru, dafin, usturoi, 3 linguri de smîntînă, 3 linguri de rom sau coniac (facultativ).
 Mod de preparare:
Ceapa tocată mărunt şi morcovii raşi (pe răzătoarea cu găuri mici) se călesc în puţin ulei, până se înmoaie zarzavatul; se adaugă făina şi puţină apă (sau zeamă de zarzavat), se lasă să clocotească, se pun roşiile, curăţate de pieliţe şi de seminţe, tăiate mărunt, cimbrul, dafinul şi usturoiul (după gust), puţină sare.
Sosul acesta trebuie să fiarbă încet, cu clocote mici; după ce a fiert şi s-a obţinut consistenţa dorită, se strecoară, se adaugă smîntînă şi romul (sau coniacul). Se amestecă bine.
Fileurile de mihalţ se aşază în tava unsă cu ulei amestecat cu unt, se acoperă cu sos şi se coc 20 de minute în cuptor - încins în prealabil - lăsînd apoi focul potrivit.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *