Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
 8 fileuri de peste (a 140 g), 1 lamaie, sare, 8-10 catei de usturoi (20-25 g), 2 galbenusuri, 250 ml ulei, 1 varf de cutit piper, 1-2 fire cimbru, patrunjel verde, 2-3 foi de dafin proaspete, 20 g stifturi de migdale sau nuci.
 Mod de preparare:
Se spala pestele, se zvanta, se stropeste cu zeama de lamaie si se sareaza. Cateii de usturoi curatati se zdrobesc sau se preseaza si se amesteca cu galbenusurile. Se adauga peste ele mai intai zeama de lamaie (o lingura) si apoi uleiul si se face o maioneza mai putin densa. Se gusta de sare si piper.
Se aseaza fileurile intr-o forma termorezistenta, pe un strat de cimbru, patrunjel si foi de dafin, se ung (pe partea superioara) cu maioneza, se presara deasupra stifturile de migdale sau nuci si se dau 20-25 de minute la cuptorul incins la 170 grade C.
Puteti folosi si peste intreg. In acest caz, il stropiti cu zeama de lamaie si il sarati si in interior si il tineti la cuptor mai mult, pana ce aripioara dorsala se desprinde usor de trunchi.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *