Flan cu dovleac si coaja de portocala

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Flan cu dovleac si coaja de portocala
Ingrediente:
800 g dovleac curatat de coaja si seminte, 2 portocale mici, 4 oua, 350 g aluat fraged, 200 ml lapte, 45 g faina, 180 g zahar tos fin, 10 g unt, 1 lingura zahar cristalizat, sare.
Mod de preparare:
 Ungeti cu unt o forma de tarta (22 x 3 cm), imbracati-o cu aluatul fraged si tineti-o la frigider o jumatate de ora. Spalati portocalele si radeti-le coaja.
Taiati miezul de dovleac cubulete, puneti-l intr-o cratita, turnati peste el laptele si lasati-l sa fiarba 10 minute, la foc potrivit. Cand incepe sa se inmoaie, zdrobiti-l pana ce obtineti un piure omogen. Luati-l de pe foc si lasati-l sa se raceasca.
Incorporati in piureul de dovleac faina cernuta, zaharul fin si sarea, amestecati bine, dupa care adaugati ouale batute si coaja de portocala. Incingeti cuptorul la 190 grade C.
Turnati compozitia de dovleac in forma si coaceti flanul 30-35 de minute in cuptorul incins. Lasati-l sa se raceasca, scoateti-l din forma si presarati deasupra zaharul cristalizat. Serviti-l caldut sau rece.


Flanuri cu pere
Ingrediente:
4 pere frumoase, 1 lingura de suc de lamaie, 50 g faina, 3 oua, 50 g zahar pudra, 450 ml lapte, 40 g unt, o lingura de zahar tos, 1/2 lingurita de praf de scortisoara, 1 varf de cutit de sare.
 Mod de preparare:
Curatati perele, scoateti-le semintele, taiati-le felii. Asezati-le in cerc, intr-o forma rotunda, cu diametrul de 23 cm, unsa cu jumatate din cantitatea de unt. Stropiti fructele cu suc de lamaie.
Bateti ouale si zaharul pudra, pana cand amestecul se albeste. Adaugati faina, scortisoara si sarea, bine amestecate inainte.
Turnati deasupra laptele cald, amestecati si varsati compozitia peste pere. Puneti deasupra restul de unt taiat bucatele.
Bagati forma in cuptor si lasati-o 35 de minute, pana cand suprafata devine aurie. Pudrati cu zahar tos.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *