Florin Georgescu ne baga in colaps financiar

Economie  |  0 comentarii

Se pare ca bugetarii au motive de bucurie deoarece in luna decembrie li se maresc salariile ! Insa nu intelegem un lucru foarte important!

De vreme ce privatii (nu sunt patron dar sunt responsabil cu eficienta si "malaiul") nu numai ca nu marim salariile, dar concediem personal, STATUL mareste salariile?

Cred ca Ponta face aceeasi greseala ca si Basescu, numai ca pe invers! 

Basescu s-a bazat cand a "taiat" salariile bugetarilor pe sustinerea maselor care dezagreau sistemul bugetar, si a gresit prin modul de aplicare! Acum, Ponta, mizeaza pe acelasi lucru dar invers, si vor fi "taxati" ! De ce?

Nici unul din ei nu a vrut sa vada mai mult de ziua "viitoarelor alegeri"!

In conditiile in care productia industriala si serviciile din Romania au scazut cu cca 40 la suta in 2012 fata de 2011, in conditiile in care ai avut 5 luni de guvernare, tu Guvern, nu ai luat nicio masura de a stimula economia?

Tariceanu (asta e, a fost pe vremea lui, iar altii sunt obtuzi), cunoscator al economiei reale a folosit cateva parghii, tot de criza, in folosul statului. Si anume, daca mentii angajatii, care din motive tehnice sau de periodicitate a activitatii trebuiau trimisi in somajsau concediati, si le platesti 75 la suta din salariu, erai scutit de impzoitele aferente acestui angajat!

Astazi ce se va intampla? Personalul disponibilizat va merge in SOMAJ, bani platiti din bugetul public national !

Ideea este ca foarte multi patroni agreeaza somajul tehnic (ce tine in principal de conditii meteo, inactivitate temporara) dar ca la orice afacere "ambii, atat statul prin neplata ajutorului de soimaj, cat si firma privata prin scutirea de impozite pentru o munca care in fapt nu este prestata.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *