Friptură de porc cu cireşe - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

 Ingrediente:
1,2 kg pulpa de porc fara os, 500 g cirese, 50 g unt, 1 ceapa mare, 50 g unt, 200 ml vin rosu, 2-3 cuisoare, 1 varf de lingurita scortisoara, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Se spala carnea de porc, se presara cu sare, piper, scortisoara si cuisoare. Ceapa se curata, se spala, se taie inele subtiri si se aseaza in tava. Deasupra cepei se pune carnea, se unge cu unt si se coace in cuptorul preincalzit cel putin o ora, stropind cu vin si sosul din tava. Se spala ciresele, se inlatura samburii si se fierb 10 minute in 300 ml apa. Se scot ciresele din apa, se pun langa carnea din tava si se mai lasa in cuptor 10 minute.



Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *