Friptură de porc cu legume - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare carne porc   |  0 comentarii

 Ingrediente:
1 kg muşchi de porc cu grăsime, 200 g orez, 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 250 g mazăre, 250 g fasole verde, 4 roşii, 150 g boabe de porumb, 4 căţei de usturoi, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, pătrunjel.
 Mod de preparare:
Muşchiul de porc se spală, se taie în felii, se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se adaugă o cană de apă, usturoiul tăiat în felii şi puţin ulei.
Se introduce în cuptor şi se lasă pînă cînd carnea capătă o culoare maronie, se scoate şi se ţine la cald.
Ceapa şi ardeiul gras se curăţă, se spală şi se taie în cu­buleţe. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tăia­te şi se călesc timp de cinci minute. Se adaugă orezul, două căni de apă, sarea şi piperul. Se lasă să fiarbă 15 minute, se adaugă fasolea verde tăiată în bucăţi mai mici şi mazărea. Se toarnă apă de cîte ori este nevoie ca să fiarbă orezul şi legumele. Cu zece minute înainte de a opri focul, se adaugă roşiile date pe răzătoare şi boabele de porumb.
Se servesc fierbinţi, presărate cu verdeaţă tocată.



Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *