Garda Financiara Calarasi a ramas fara doi comisari

Coruptie  |  0 comentarii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor MIU VICTOR GABRIEL şi FLOREA MANUEL, ambii comisari în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Călăraşi, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La datele de 16 iunie 2010, 2 august 2010 şi 11 august 2010, inculpaţii Miu Victor Gabriel şi Florea Manuel, în calitate de comisari în cadrul Gărzii Financiare – Secţia Judeţeană Călăraşi, cu ocazia unor controale de specialitate efectuate la un comerciant - persoană fizică autorizată din judeţul Călăraşi (denunţător în cauză), au pretins şi primit suma totală de 2.000 lei şi foloase materiale constând în produse alimentare. Din aceşti bani, inculpatului Florea Manuel i-a revenit suma de 750 lei şi produse alimentare.
Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru a nu lua măsurile legale ce se impuneau (aplicarea unor amenzi contravenţionale, confiscarea bunurilor sau sistarea activităţii) cu privire la neregulile constatate cu ocazia controalelor, respectiv neemiterea de bonuri fiscale şi neînregistrarea în contabilitate a unor mărfuri comercializate şi vânzarea de băuturi alcoolice fără timbru.
La data de 11 august 2010, inculpatul Miu Victor-Gabriel a primit de la denunţător suma de 500 lei, reprezentând o parte din suma pretinsă de cei doi comisari în data de 2 august 2010, fiind prins în flagrant delict.
În aceeaşi zi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea celor doi comisari pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 12 august 2010, Tribunalul Bucureşti a hotărât arestarea preventivă a inculpaţilor Miu Victor Gabriel şi Florea Manuel pe termen de 29 de zile.Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Călăraşi.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *