Ghiveci cu carne de pasare

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Ingrediente Ghiveci cu carne de pasare : 1/2 kg carne de pasare, 2 cepe, 1 dovlecel, 1 mâna pastai de fasole verde, 1 morcov, 1 telina, 1 radacina de patrunjel, 1 vânata, 2-3 ardei grasi, 1 felie de varza alba, 1 conopida, 6-7 rosii, 150 ml ulei, frunze de patrunjel si telina, sare, piper.

Mod de preparare:
Cureti ceapa, morcovul, patrunjelul si telina, le tai apoi rondele si le calesti pe toate 3-4 minute, în tot uleiul, la foc mic, amestecând mereu. Adaugi carnea taiata bucati, torni apa fierbinte cât sa le cuprinda, pui o lingurita de sare si lasi sa fiarba. Când da în clocot, pui pastaile de fasole verde rupte în 2-3 bucati si varza taiata fideluta. Lasi sa fiarba acoperit pâna se înmoaie toate legumele si adaugi apa daca scade sosul. Când carnea este fiarta, adaugi ardeiul felii subtiri, dovlecelul taiat cubulete, vânata taiata bucatele si presata bine ca sa se scurga de zeama. Lasi sa fiarba si dupa 30 de minute pui rosiile taiate felii, conopida desfacuta în buchetele, un vârf de cutit de piper si apa. Mai fierbi totul acoperit la foc mic sau dai la cuptor, la foc potrivit, tot acoperite circa 20 de minute. Le lasi apoi sa mai fiarba înca 10 minute ca sa mai scada sosul. Presari patrunjelul tocat si frunzele de telina tocate si e gata.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *