Ghiveci de legume cu carne de vita

Retete culinare carne vita  |  0 comentarii

Ingrediente Ghiveci de legume cu carne de vita: 500 g de carne grasa de vita 3 cartofi mari 1 morcov 2 ardei grasi 2 cepe o mana de fasole si de mazare verde 200 g conopida 3-4 rosii 3 linguri ulei 1 pahar de smantana 1 ou sare, piper, patrunjel verde.

Mod de preparare:
Carnea se spala, se taie in bucati potrivite si se pune intr-o cratita cu uleiul sa se rumeneasca putin. Se adauga cepele tocate marunt, morcovii taiati rondele, ardeii tocati fideluta. Dupa ce totul s-a calit si a capatat o culoare aramie, se adauga cartofii taiati cuburi, mazarea, fasolea taiata oblic, conopida si se toarna 1 cani de apa sau supa de carne. Se adauga sare si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic (aproximativ 5 min). Se adauga piperul si rosiile taiate felioare si se da cratita la cuptor, pentru ca ghiveciul sa scada. Inainte de a se servi se poate turna peste ghiveci smantana amestecata cu oul si se mai lasa 10 minute cratita la cuptor.
Mod de servire: Se serveste presarat cu patrunjel verde.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *