Gimnastica Romaniei ramane o valoare incontestabila

Sport  |  0 comentarii

Cinci medalii la reuniunea de la Lilleshall

Romancele stiu sa se faca remarcate in echipa nationala de gimnastica reusind  sa acumuleze premii dupa premii si medalii cat mai valoroase, consolidand palmaresul Romaniei si tinand stafeta sus ridicata de Nadia Comaneci. Echipa feminină de gimnastică a României a obţinut cinci medalii la reuniunea de la Lilleshall, desfăşurată sâmbătă şi duminică, la care au mai participat Marea Britanie şi Portugalia.
Concursul pe echipe desfăşurat sâmbătă a fost câştigat de echipa ţării gazdă, Marea Britanie, care a acumulat un punctaj total de 229.450 puncte, iar România a adunat 227.900. Portugalia a deplasat doar două gimnaste.
România a deplasat gimnastele Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Amelia Racea, Diana Chelaru, Diana Bulimar şi Cătălina Ponor.

Vremea Bucuresti                 
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,Duminică, la individual compus a câştigat britanica Hannah Whelan (57.950 puncte), urmată de Amelia Racea (57.300) şi Ana Porgras (57.050). Delegaţia României a mai cucerit două medalii, la sărituri - Raluca Haidu (14.725) şi la bârnă - Ana Porgras (15.250). Beth Tweedle a câştigat finalele la paralele (15.325) şi sol (14.950).
"A fost o competiţie foarte utilă pentru noi. Acum toată lumea priveşte spre Campionatele Mondiale de la Tokyo. A fost important să testezi nivelul de pregătire în faţa unor brigăzi de arbitri, conform standardelor de concurs, astfel ca, în cele zece zile care au mai rămas să putem face ajustările necesare şi, apoi, sperăm, să concurăm cât mai bine la Tokyo. De altfel, scopul principal al Campionatelor Mondiale îl reprezintă calificarea la Jocurile Olimpice, motiv pentru care ele reprezintă doar o etapă în planul pregătirilor noastre pentru Londra 2012", a declarat duminică, la finalul competiţiei, antrenorul coordonator al lotului României, Octavian Bellu.
El a făcut referiri şi la Cătălina Ponor, campioana olimpică din 2004, care a evoluat doar la trei din cele patru aparate: "Ea a revenit în concurs după patru ani, iar în aceste ultime şase luni, de când şi-a făcut reintrarea, a avut un spectaculos salt. Cred că va continua să progreseze, astfel ca să fie în cea mai bună formă la Londra, anul viitor".
Pentru echipa feminină a României reuniunea de la Lilleshall a fost ultimul test înaintea participării la Campionatele Mondiale din Japonia, programate între 7-16 octombrie, primele opt echipe clasate, plus toţi medaliaţii, obţinând calificarea directă la Jocurile Olimpice din 2012.Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *