Gratin fin cu praz şi şalău - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
500 g praz, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 4 rosii, 800 g file de salau, sare, piper, 2 linguri unt, 150 ml vin alb, 200 ml smantana, 200 ml lapte, 2 linguri suc de lamaie, 200 g orice fel de branza alba cu mucegai nobil albastru.
Mod de preparare:
 
Spalati firele de praz, curatati-le, taiati-le pe lungime, apoi in bucati de 2 cm lungime. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Spalati rosiile, indepartati-le coditele, apoi taiati-le felii. Spalati file-ul de salau, stergeti-l cu un servetel, taiati-l in bucatele lungi de 5 cm, apoi condimentati-l cu sare si piper. Opariti bucatile de praz in apa cu sare cca. 1/2 minut, apoi scurgeti-le. Preincalziti cuptorul pana la temperatura de 180°C. Incingeti untul intr-o tigaie. Caliti ceapa si usturoiul, pana devin transparente. Stingeti totul cu vin alb si lasati sa dea un clocot. Apoi adaugati smantana si laptele, lasati sosul sa dea inca o data in clocot, amestecand continuu. Condimentati-l cu sare, piper si suc de lamaie. Faramitati branza si lasati-o sa se topeasca in sosul fierbinte. Ungeti o forma de sufleu cu ulei. Asezati prazul, pestele si rosiile in straturi succesive. Turnati sosul de branza pe deasupra si dati sufleul timp de 35 minute la cuptor. Serviti preparatul fierbinte, ornat cu verdeata.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *