Guvernul Ponta nu mai are bani

Economie  |  0 comentarii

Se pare ca "pusculita" Guvernului a ajuns la "fund" de vreme ce aflam ca noul sau vechiul Guvern intentioneaza, prin Ordonanta de Urgenta sa decaleze termenul de plata a obligatiilor fiscale cu termen de plata in luna decembrie 2012 din data de 25 in data de 21 decembrie.

Este prima data in istoria post-decembrista a Romaniei cand termenele de plata a impozitelor se decaleaza in favoarea statului. Stim ca vin zile libere, dar de foarte multe ori data de 25 a picat de exemplu in ziua de sambata, si nu "a murit nimeni" ca impozitele s-au platit luni.

De altfel, acest lucru este prevazut in codul de procedura fiscala, iar daca d-ul Ponta sau d-ul "Georgescu si Florin" isi pot inchipui ca firmele private sunt piesele lor pe tabla de sah se inseala.

Aceste personaje nu ar rezista in economia reala nici macar cat rezista zapada picata pe strazi in aceste zile. Daca sunteti economisti, va rugam sa va amintiti definitia statului "in calitate de agent economic".

Traim intr-o economie sufocata de autoritati (firme, administratii si companii) ale statului care "presteaza servicii" sau te forteaza "sa apelezi la servicii" aruncandu-ti in fata sintagma autofinantarii.

Bine-mersi, cand li se "nazare" (am fi folosit un termen mai de pe strada) baietii apeleaaza pur si simplu la majorari de tarife, preturi, chirii, etc.

Unde or fi facut astia facultatea naiba stie, iar daca au aceste solutii miraculoase sa ni le prezinte si noua. Pentru ca in economia reala, de la care statul incaseaza impozite si taxe, lucrurile nu stau chiar asa.

In conditiile in care cererea a scazut extraordinar de mult, cum poti cere unui client majorarea tarifelor? Dar firmele de stat pot!

Pot, pentru ca au o schema de personal supraincarcata in care 3 sau 4 oameni fac acelasi lucru care il face o persoana dintr-o firma privata.

Dragi guvernanti, ceea ce semanati veti culege, si va spun ca veti culege multi someri ale caror ajutoare de somaj va trebui sa le platiti.

Nu ati luat nicio masura, desi stiti foarte bine (iar daca nu stiti sau stiti si nu spuneti) anul 2013 va fi varful crizei in Romania. Am votat degeaba !!!

In fapt nu e vorba de 2 sau 3 zile, e vorba de gest, iar acest gest denota DISPERARE.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *