Hacker de Tecuci arestat de DIICOT in colaborare cu FBI

Stiri Galati  |  0 comentarii

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatului Tudori Gigi, 23 de ani, din mun. Tecuci, pentrul săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, prev. de art.42 al.1 şi 3 din Legea nr.161/2003, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic prev. de art.44 al.2 din Legea nr.161/2003 şi şantaj, prev. de art.194 al.1 şi 2 C.p.
        In fapt, se retine ca inculpatul Tudori Gigi a accesat neautorizat adresa  de email a unei părţi vătămate, cetăţean american, obţinând astfel imagini compromiţătoare ale părţii vătămate şi mesaje personale ale acesteia.
        Inculpatul a transmis apoi prin intermediul poştei electronice mai multe mesaje,  comunicand acesteia că in situaţia în care nu va primi suma de 4000 USD, va proceda la postarea imaginilor şi informaţiilor confidenţiale pe site-ul www.youtube.com şi că le va expedia către toate persoanele din lista de contacte a victimei.
        Partea vătămată deţine o afacere în SUA  şi  multe din adresele de email din agenda sa aparţin colaboratorilor şi clienţilor acesteia, situatie in care, prin expedierea imaginilor în cauză i s-ar fi produs un prejudiciu material şi de imagine.
        Partea vătămată a expediat  la datele de 8 iulie 2010, 11 iulie 2010 şi 14 iulie 2010, prin serviciul Western Union, sumele de 500 USD, 750 USD şi respectiv 975 USD pe numele şi adresa inculpatului Tudori Gigi.
        La data de 23.07.2010, inculpatul Tudori Gigi a fost depistat  la sediul unui oficiu Western Union din mun.Tecuci, unde a solicitat operatorului de la ghiseu încasarea sumei de 500 USD expediată de partea vătămată.
        Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instantei de judecată arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.
        Cercetările in cauză au fost efectuate cu suportul FBI şi impreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul IGPR - DCCO.Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *