Harta romania banca apa plata taxi brasov cl brasov poiana brasov breaza cioaca

Stiri Brasov  |  0 comentarii

Britanicul care a inventat mozzarela de Rupea

Peter Mitchell, managerul companiei Transylvanian Buffalo Product, este expert în produse lactate.
Şase investitori au pus România pe harta ţărilor care produc mozzarella, celebra brânză de bivoliţă italiană, scrie www.romanialibera.ro. Dar cel care a „inventat” mozzarella românească este un britanic, expert în brânzeturi. „Domnul Pităr”, cum îi spun localnicii, e inginer în domeniul alimentar. Peter Mitchell (51 de ani), managerul companiei Transylvanian Buffalo Products, se ocupă de produsele lactate de 25 de ani şi a reuşit să pună pe picioare o fabrică de mozzarela la Rupea.

Tentativă de sinucidere pentru banii furaţi de bancă

George Bălaşa a fost furat de directoarea de tranzacţii Otilia Negrea de cei aproape 1 milion de dolari băgaţi în cont, din care mai are de recupe-rat 250.000. Pentru că banca nu se grăbeşte să-i returneze, bărbatul a încercat să-şi dea foc, săptămâna trecută, în Gara de Nord. Forţele de ordine l-au prins şi l-au dus la Psihiatrie. Bălaşa nu se lasă descurajat şi plănuieşte următorul protest

S-a scos apa cu fecale de la vânzare

Toate sortimetele de apă plată cu germeni fecali au fost retrase din reţeaua comercială. Este asigurarea pe care o dau inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare Braşov.
După ce au dat alerta la nivel naţional că 6 sortimente din 37 analizate au un conţinut bacteoriologic depăşit, veterinarii au şi pornit controalele pentru a verifica dacă apele plate din loturile incriminate au fost scoase de la vânzare. Tot ceea ce se găseşte acum pe rafturile magazinelor este sigur din punct de vedere bacteriologic, spun aceştia.

TAXI gratis, exact ca în reclamă, la Braşov

Nu se poate să nu fi văzut reclama la Vodafone-SRL-Taxi! Operatorul chiar a pus-o în practică şi a amenajat taxiuri cu Wi-Fi, care transportă clienţii gratuit. „Ştii maşina pe care ai cumpărat-o anul trecut şi nu o conduce nimeni?”, îi spune Rareş, eroul reclamei, şefului  său. „Hai s-o facem taxi pentru businessmani: SRL Taxi. Şi ai Internet, mail, tot ce-ţi trebuie ca să lucrezi pe drum”, conchide el. Ideea este pe placul bossului, care îl pune chiar pe Rareş drept şofer. Printr-o campanie inedită, Vodafone pune în aplicare ideea reclamei.

Reguli noi pentru proprietarii de animale

Toţi deţinătorii de câini şi pisici din Braşov trebuie să-şi microcipeze animalele. În plus, patrupedele care nu sunt de rasă vor fi sterilizate, iar operaţia trebuie să fie înscrisă în carnetul de sănătate al animalului.
Regulamentul de creştere şi deţinere a animalelor domestice a fost modificat de Consiliul Local Braşov, care a aprobat la ultima şedinţă proiectul de hotărâre propus de conducerea Serviciului Public de Gestionare a Animalelor (SPGA).


Vremea Brasov

Premieră medicală la Braşov

Un doctor braşovean a realizat o premieră medicală în România. El a realizat o operaţie care vindecă surzenia apărută în urma otitei, informează stirileprotv.ro. Metoda a fost descoperită anul trecut de medicii germani, iar operaţia este puţin invazivă şi tocmai de aceea recuperarea pacienţilor durează foarte puţin. Noua metodă rezolvă o problemă medicală la care până acum nu exista niciun fel de tratament.

Se fac înscrieri la centrele militare

Elevii interesaţi de o carieră militară se pot înscrie la colegiile de profil din ţară. Instituţiile in Alba Iulia, Breaza şi Câmpulung Moldovenesc pun la dispoziţie 360 de locuri pentru elevii de clasa a VIII-a sau absolvenţii cu certificat de absolvire având vârsta de maxim 16 ani.

Verdict aşteptat în cazul Cioacă

Cristian Cioacă îşi aşteaptă verdictul, după ce a spart căsuţa de e-mail a Elodiei. Magistratii trebuie sa decide dacă îl trimit după gratii. În acelaşi dosar Curtea de Apel Braşov l-a condamnat la trei ani închisoare cu suspendare. Nemulţumit, poliţistul a atacat decizia magistraţilor, iar luni dosarul a  fost judecat la Curtea Supremă. Cristian Cioacă sustine ca a spart căsuţa de e-mail a soţiei sale, alături de un coleg, pentru a afla indicii despre locul în care se află aceasta.

Ameninţă cu blocarea DN1!

În timp ce preşedintele PDL Braşov, George Scripcaru, i-a anesteziat cu promisiuni că vor rămâne secţii de internare după discuţiile pe care le-a purtat el  joi la Ministerul Sănătăţii, ba le-a promis şi celor de la Codlea că va mai face demersuri săptămâna aceasta, printr-un fax, Ministerul Sănătăţii anunţă că pacienţii din spitalele Codlea, Victoria şi Săcele vor intra într-un „plan de externare dirijată”.

Cine blochează investiţiile în energia alternativă

Ioan Roşca, directorul companiei Electrica Distribuţie Transilvania Sud (EDTS), ne-a declarat, ieri, că toate investiţiile în domeniul sistemelor de energie alternativă sunt blocate, deoarece Legea 220/2008 privind stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile nu a primit avizul Comisiei Europene. Între timp, Electrica Distribuţie Transilvania Sud a primit deja şapte cereri de avize cu privire la demararea unor investiţii în domeniul energiilor regenerabile.

Complex de distracţii în Poiană

Primăria doreşte să amenajeze un complex turistic multifuncţional la poalele pârtiei Bradul, în spatele complexului Capra Neagră, pe o suprafaţă de 15.000 mp.
În ultima şedinţă de Consiliu Local s-a aprobat documentaţia proiectului care ar urma să fie depusă pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile. Suma totală pentru ridicarea complexului este de 10 milioane de euro.

Miss Travesty România 2011, aleasă la Braşov

Pe scena gay din România, de vreo 7 ani încoace, s-a tot organizat concursul „Miss Travesty”, care premiază cel mai tare bărbat în „arta travesti-ului”. În 2011 vor fi două concursuri Miss Travesty Romania. Unul se va organiza la Cluj-Napoca, pe 30 aprilie, celălalt a avut deja loc în week-end, la Braşov.

sursa: brasovultau.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *