Huidu accident scumpiri 2011 transport constanta taxe afacere militari armata ziare stiri Constanta

Stiri Constanta  |  0 comentarii

Huidu se simte din ce în ce mai bine. Vorbeşte şi a mâncat

Starea de sănătate a lui Şerban Huidu s-a îmbunătăţit, susţin medicii de la Spitalul Universitar din Innsbruck (Austria). Totuşi, “cârcotaşul” va rămâne internat la Terapie Intensivă. Veşti bune din Austria pentru fanii vedetei de la Prima TV Şerban Huidu. Starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit în ultimele 24 de ore.

Ce se scumpeşte în 2011

Anul 2011 începe cu noi scumpiri, cauzate de majorarea accizelor, cu taxe auto mai mari, atât pentru autoturisme, cât şi pentru autovehiculele pentru transportat mărfuri, dar şi cu reducerea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, concomitent cu introducerea de contribuţii la asigurările de sănătate pentru pensiile de peste 740 lei. Veşti bune vin pentru bugetari, care vor recupera 15% din sumele tăiate, precum şi pentru cei a căror leafă este salariul minim brut, care creşte la 670 de lei.

Mii de constănţeni, lăsaţi fără transport gratuit

Aproximativ 5.000 de constănţeni vor rămâne, din nou, începând cu 1 ianuarie 2011, fără legitimaţii de transport în comun gratuite, cu toate că legile statului le acordă acest drept. Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele strămutate şi cele persecutate din motive politice de regimul comunist beneficiază, printre altele, de transport în comun gratuit, drept stabilit de Ministerul Muncii. „Noi eliberăm abonamentele care conferă gratuitate, însă costul acestora ne este decontat de Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Constanţa, reprezentantul Ministerului Muncii în teritoriu. Instituţiile statului care oferă gratuităţi trebuie să suporte şi cheltuielile, noi neavând acest drept”, declara, în mai 2010, directorul Regiei Autonome de Transport în Comun (RATC) Constanţa, Dumitru Coiciu.

Firmele româneşti pierd 222 de ore pe an pentru plata taxelor!

Companiile din România pierd anual 222 de ore pentru a-şi plăti taxele, fiecare firmă trebuind să facă 113 plăţi, din care 84 doar pentru contribuţiile sociale, potrivit unui raport realizat de Pricewaterhouse Coopers (PwC) şi Banca Mondială. Cel mai mare consumator de timp este plata taxelor cu forţa de muncă, cel mai mult durând analiza şi pregătirea dosarelor. În România, o companie plăteşte 17 taxe diferite, faţă de 11 cât este media Uniunii Europene şi de 9 cât este media la nivel global.

25 de militari români au murit în 2010

CATASTROFĂ AERIANĂ. Anul 2010 a fost unul cu pierderi mari pentru Armata Română. Nu mai puţin de 25 de militari au murit, alţi 26 au fost răniţi în timpul misiunilor. Seria accidentelor a fost deschisă în luna iunie, când şapte militari de la UM 02109 Mangalia-Divizionul Rachete navale au fost răniţi, fiind stropiţi cu acid, în timpul manipulării combustibilului destinat alimentării rachetelor. Cel mai grav incident a avut loc, însă, în luna iulie, când un avion de transport AN 2, cu 14 militari la bord, s-a prăbuşit în apropiere de pista Aerodromului Tuzla din judeţul Constanţa. În urma acestei catastrofe, 12 militari au murit, patru din Forţele Aeriene şi opt din Forţele Navale, şi doi au fost răniţi. Militarii urmau să execute un antrenament de paraşutare.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *