ISU Constanţa - Peste 100 de apeluri de urgenţă în 24 de ore

Stiri Constanta  |  0 comentarii

ISU Constanţa - Peste 100 de apeluri de urgenţă în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, prin Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au fost gestionate 100 apeluri de urgenţă. Dintre acestea, efectivele ISU „Dobrogea” au intervenit la un incendiu, o deblocare de uşă pentru salvarea unui bărbat paralizat, o asanare de muniţie neexplodată, iar paramedicii SMURD au avut 32 misiuni de acordare a primului ajutor medical de urgenţă şi transportul pacienţilor la spital.
În staţiunile de pe litoral, echipajele SMURD au avut 5 misiuni de acordare a primului ajutor medical. Înainte de prânz, paramedicii SMURD din cadrul Secţiei Mangalia au fost solicitaţi pentru acordarea de îngrijiri medicale unui bărbat de 31 ani, Marian N., aflat în stare de ebrietate, care a suferit mai multe traumatisme în urma unei căzături chiar în oraşul Mangalia. Ulterior, echipajele SMURD Constanţa au intervenit în Costineşti pentru acordarea primului ajutor medical unei femei, Catia M., în vârstă de 57, care în urma unei căderi de la acelaşi nivele prezenta o suspiciune de fractură la piciorul stâng. Tot pentru o suspiciune de fractură, dar la piciorul drept, a solicitat ajutorul paramedicilor şi un bărbat, Eduard R., în vârstă de 70 ani, aflat în concediu în staţiunea Mamaia. Spre seară, echipajele SMURD au intervenit, în staţiunea Mamaia, pentru acordarea primului ajutor unui bărbat în vârstă de 27 ani, Adim R., care prezenta un traumatism cranio-cerebral prin agresiune, şi lui Sever I., în vârstă de 66 ani, care prezenta plăgi injunghiate în zona toracelui şi a abdomenului.
Tot ieri, 20 de subofiţeri din cadrul Detaşamentului Constanţa Port au asigurat măsurile PSI la procesiunea religioasă organizată de Arhiepiscopia Tomisului prilejuită de prăznuirea Sfântului Pantelimon.
Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *