Importurile cresc mai rapid decat exporturile - Ziare Constanta

Stiri Constanta  |  0 comentarii

Importurile cresc mai rapid decat exporturile

Potrivit Directiei Judetene de Statistica Constanta, productia industriala a scazut in primele opt luni al anului 2010 cu 5,9% fata de aceeasi perioada din anul 2009. In schimb, cifra de afaceri din industrie a crescut, in perioada ianuarie-august 2010 cu 7,7% fata de aceeasi perioada din anul 2009.
Datele statistice ale institutiei arata ca agentii economici constanteni au exportat, in primele sase luni ale anului 2010, marfuri in valoare de 924,7 milioane euro si au importat marfuri in valoare de 1.298,5 milioane euro. In aceasta perioada au predominat produsele din grupa „combustibili si uleiuri minerale” atat la export, cu 44,3% (produse petroliere), cat si la import, cu 65,7% (petrol si, in cantitati mai mici, produse petroliere).
La export, ponderi importante au mai detinut produsele din grupa „vapoare, nave si structuri plutitoare” (24,5%) si produsele din grupa „fonta, fier si otel” (13,0%), iar la import produsele din grupa „masini si aparate, echipamente electrice, aparate de inregistrat sau de reprodus sunetul si imaginile”(11,7%), precum si produsele din grupa „metale comune si articole din acestea” (6,2%).

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *