Impozitul forfetar ameninta domeniul serviciilor romanesti

Economie  |  0 comentarii

Inca un impozit. Firmele mici dardaie din nou. Statul vrea sa mai culeaga bani de la contribuabilii din domeniul serviciilor vizand introducerea unui impozit forfetar pensiunile, hotelurile, barurile, restaurantele, saloanele de infrumusetare, spalatoriile auto, atelierele de croitorie si cele de incaltaminteetc. Firmele din domeniul serviciilor vor da piept cu un nou impozit. Impozitul forfetar va presupune plata unei sume fixe, indiferent daca firma este sau nu pe profit.
Sumele care ar putea fi plătite nu vor fi egale pentru toate serviciile, ci se vor calcula în funcţie de o serie de indicatori, precum capacitatea şi tarifele medii adecvate locaţiei şi calitatea amplasamentului. De asemenea, proprietarii de pensiuni, hotelierii sau cei care deţin saloane de înfrumuseţare vor plăti o sumă fixă, indiferent de profitul pe care îl vor face.
Ministrul Mediului de Afaceri sustine ca “impozitul forfetar pentru care se face un studiu de impact nu este acelasi cu impozitul minim.”    , introdus de Guvernul Boc in 2009, fiind un experiment nereusit care, potrivit unor estimari, a dus la desfiintarea a 100.000 de firme si la concedierea a 200.000 de oameni.
Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *