In Cluj, 33.000 de persoane au fost depistate ca nu si-au platit asigurarea de sanatate niciodata pentru veniturile obtinute ca Persoane Fizice Autori

Stiri Cluj  |  0 comentarii

33.000 de PFA-uri din Cluj nu au platit niciodata asigurari de sanatate

Asigurarea sociala de sanatate, colectata de casele judetene de asigurari de sanatate, este obligatorie pentru orice cetatean al tarii cu domiciliul in Romania, potrivit Legii 95/2006 privind reforma in sistemul sanitar. De la plata acesteia nu sint scutite persoanele care au asigurari de sanatate private.
In Cluj, 33.000 de persoane au fost depistate ca nu si-au platit asigurarea de sanatate niciodata pentru veniturile obtinute ca Persoane Fizice Autorizate (PFA). Din aceasta categorie fac parte, de regula, cei care au profesii liberale (taximetristi, meseriasi, medici, avocati, notari, traducatori, interpreti etc. ). Pina in acest moment, in jur de 7.000 de clujeni cu profesii liberale, dar datornici, au primit notificari de plata in termen de 30 de zile. Pe cei care nu tin cont de termenul acordat pentru achitarea restantelor ii asteapta executarea silita.

Sursa: ftr.ro

30.08.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *