In Neamt se discuta despre Tratatul de la Lisabona si rolul României în procesul de aprofundare a integrarii europene - Ziare Neamt

Stiri Neamt  |  0 comentarii

Institutia Prefectului, organizeaza, joi, 28 octombrie a.c. în sala Calistrat Hogas a Palatului Administrativ, conferinta regionala pe tema „Tratatul de la Lisabona si rolul României în procesul de aprofundare a integrarii europene”.
În organizarea acestui eveniment Institutia prefectului a avut ca parteneri  Departamentul pentru Afaceri Europene din cadrul Guvernului României, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative Bucuresti, Consiliul Judetean Neamt, Agentia de Dezvoltare Regionala Nord Est si Secretariatul tehnic permanent al Pactului Regional Nord Est pentru Ocupare si Incluziune Sociala.
Evenimentul se adreseaza administratiei publice locale, organizatiilor neguvernamentale, sindicatelor, patronatelor, mediului academic si mass media locala si regionala.
Conferinta dedicata Regiunii Nord Est reuneste participanti din toate judetele regiunii  si va aborda aspecte legate de noile provocari la adresa spatiului administrativ european, de perspectivele cresterii economice inteligente, durabile si favorabile incluziunii, precum si de spatiul public european.
„Este poate cel mai mare eveniment organizat de institutia noastra în parteneriat cu alte institutii reprezentative de la nivel central si local. Dupa aderare, România, pe lânga avantajele care decurg din abortia fondurilor comunitare, are si obligatia de a se implica în noile provocari cu care se confrunta acum Uniunea Europeana. Cetatenii europeni asteapta de la Uniunea Europeana abordarea unor probleme acute, precum globalizarea, schimbarile climatice si demografice, securitatea si energia. Tratatul de la Lisabona consolideaza democratia în Uniune si capacitatea sa de a promova interesele celor peste 450 milioane de cetateni. În acest sens se organizeaza aceasta conferinta nationala, a carei desfasurare are loc la nivelul fiecarei regiuni. Au fost invitati si asteptam sa vina la conferinta aproximativ 100 de participanti din toata Regiunea de Nord Est”, a declarat prefectul Mihai Archip.

sursa: Prefectura Neamt

28.10.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *