In Sibiu 4 banci au fost amendate de OPC dupa reclamatii privind actul aditional - Ziare Sibiu

Stiri Sibiu  |  0 comentarii

4 banci au fost amendate de OPC dupa reclamatii privind actul aditional

Mai multe banci au fost amendate, in ultima saptamana, de reprezentantii Oficiului pentru Protectia Consumatorului (OPC) Sibiu in urma reclamatiilor venite din partea clientilor. Valoarea sanctiunilor ajunge la 100.000 lei. Cei mai multi sibieni au reclamat bancile Volksbank si Alfa Bank, potrivit unor surse neoficiale.
Sesizarile din partea sibienilor impotriva bancilor au inceput sa creasca mai ales dupa semnarea actului aditional, potrivit Ordonantei de Guvern 50/2010. In total au fost inregistrate 40 de astfel de reclamatii in luna care a trecut. "Desi ordonanta Guverntului privind contractele de credit pentru consumatori a intrat In vigoare In 21 iunie, bAncile erau obligate sa informeze consumatorii, clientii cu privire la semnarea actului aditional pentru modificarea contractelor. In urma semnarii actelor aditionale, numarul de reclamatii s-a majorat. In ultima luna am avut 40 de reclamatii deoarece aceste acte aditionale au fost pregatite de banci in defavoarea clientilor, societatile bancare dovedind inflexibilitate in negocieri", a declarat directorul OPC Sibiu, Ioan Bara.
Marul discordiei tine de calcularea dobanzii viitoare si de comisioanele percepute in contractele de credit, potrivit aceleiasi surse. In urma verificarii reclamatiilor, s-au constatat o serie de nereguli precum mariri nejustiticate ale dobanzii, comisioane abuzive in contractele de credit, clauze abuzive in contractele de credit, refuzul bancilor de a reduce comisionul de rambursare anticipat de la 3-5 la suta la 0,5-1 la suta, precum si marji foarte mari fixate de banci. Doar in ultima saptamana s-au aplicat 10 amenzi contraventionale privind aceasta ordonanta. Sanctiunile au fost in valoare de 100.000 lei.

Sursa: Stiri Sibiu

05.10.2010
Cuvinte cheie: sibiu, banci, amenzi, opc, reclamatii

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *