In pietele oradene, preturile la legume si fructe au intrat la apa - Ziare Bihor

Stiri locale Bihor  |  0 comentarii

In pietele oradene, preturile la legume si fructe au intrat la apa

Tarabele din pietele oradene sunt pline cu fructe si legume de sezon. Daca in alte parti ale tarii, in urma recentelor inundatii, pretul acestora a crescut destul de mult, la noi nu se poate spune acelasi lucru. Ploaia cazuta in ultimele zile este o mana cereasca, potrivit vanzatorilor din piete.
Oferta este bogata. De la rosii din Turcia pana la cele din gradina sau solar, toate pot fi gasite. Cu cat calitatea este mai buna cu atat pretul creste. Comerciantii sustin ca in ultima vreme vanzarea merge destul de bine. Nu este o surpriza pentru nimeni ca puterea de cumparare nu este la fel de mare ca in urma cu doi sau trei ani, cand comertul era mult mai dezvoltat.
"Am adus la vanzare legume din gradina. Nu ma pot plange de vanzari. In ultimele zile chiar au fost destul de bune, iar preturile au scazut. Daca la inceputul acestei luni un kilogram de rosii se vindea cu 5 lei, acum pretul acestora nu depaseste 3,5 lei. Speram ca in urmatoarele saptamani productia sa fie si mai buna, deoarece conditiile meteo de pana acum ne-au ajutat, iar ploaia cazuta in ultimele zile chiar a fost bineveninta", ne-a declarat Remus, vanzator in piata Rogerius.

sursa: crisana.ro

30.07.2010
Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *