Inimi cu sos de zmeura

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Inimi cu sos de zmeura: 1 pachet aluat de foetaj, 1 pachet crema de vanilie instant, 500 ml lapte dulce, 100 g fistic, 100 g migdale, 200 ml frisca, 1 borcan gem de zmeura, 2 portocale, 200 g physalis, 100 g ciocolata neagra, zahar pudra.

Mod de preparare:
Din aluatul de foetaj se decupeaza inimioare cu o forma, se asaza într-o tava stropita cu apa rece si se introduc în cuptorul încins.
Se coc 20-30 de minute la foc mediu spre iute, se scot din tava si se lasa sa se raceasca.
Crema se prepara conform instructiunilor de pe plic si se introduce la rece pentru 30 de minute. Gemul de zmeura se amesteca cu sucul de portocale pîna cînd devine lichid.
Frisca se mixeaza, se amesteca cu 50 g fistic si migdalele macinate. Înimioarele se taie în doua, se umplu cu crema de frisca, se suprapune a doua parte si se decoreaza cu crema de vanilie.
Se presara restul de fistic tocat marunt si se introduc la rece pentru 30 de minute.
Fructele de physalis se trec prin ciocolata topita, se aseaza pe o hîrtie si se lasa sa se întareasca.
Ca sa arate mai elegant, inimioarele se presara cu zahar pudra.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *