Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures iau angajatorii la puricat - Ziare Maramures

Stiri Maramures Baia Mare  |  0 comentarii

Inspectorii ITM iau angajatorii la puricat

Incepand din aceasta luna, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Maramures vor demara actiuni de control pentru verificarea angajatorilor cu privire la respectarea noii legi care prevede detinerea unor carnete de munca speciale pentru zilieri.
Potrivit masurii impuse, pentru fiecare angajat care lucreaza „cu ziua" trebuie sa existe la locul de munca un carnet special de munca si un timbru care reprezinta contravaloarea unui impozit de 16% aplica salariul muncitorului. Reprezentantii ITM Maramures sustin ca masura este una justificata, deoarece atat timp cat persoanele respective realizeaza un venit, acela trebuie impozitat.
Pentru a se afla in conformitate cu cerintele impuse, angajatorii vor fi obligati sa solicite primariilor din localitate carnetele speciale de munca si timbrele pentru muncitori. De cealalta parte, angajatii Primariei Baia Mare nu sunt foarte incantati de aceasta masura deoarece aceasta presupune o activitate suplimentara, mai ales ca la nivelul municipiului sunt peste 3.000 de zilieri.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *