Insula plutitoare cu caramel

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Ingrediente Insula plutitoare cu caramel: Pentru crema: 1 l lapte, 2 batoane vanilie, 8 galbenusuri, 120 g zahar.
Pentru insula: 8 albusuri, 120 g zahar.
Pentru caramel: 250 g zahar, 120 ml apa.

Mod de preparare:
Crema (se prepara dinainte): Intr-un vas cu fund gros se pun la incalzit laptele cu batoanele de vanilie taiate in doua (pe lung). Separat, se freaca bine galbenusurile cu zaharul, pana ce volumul lor se dubleaza, dupa care se incorporeaza laptele - putin cate putin - amestecand incontinuu. Se varsa compozitia in cratita si se lasa sa fiarba incet (amestecand mereu), la foc mic, circa 5 minute. Se scot batoanele, se rade vanilia in crema, se lasa sa se raceasca si se pune la rece.
Caramelul: Se lasa sa fiarba apa cu zaharul pana ce se obtine un sirop de culoare deschisa, cu care se umezesc peretii si fundul unei forme rotunde.
Insula: Se bat bine albusurile si abia cand sunt tari se introduce zaharul, turnat in ploaie. Se pune in forma cu caramel, se baga la cuptorul dinainte incins (180 grade C) si se lasa 20 de minute. Crema gata preparata se varsa intr-un castron sau o compotiera si la mijlocul ei se rastoarna albusul copt.
Insula plutitoare se serveste imediat sau dupa ce a stat cateva ore la frigider.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *