Investitia care ar putea scoate Romania din recesiune de una singura: Grupul austriac Voestalpine - Ziare Bucuresti

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Investitia care ar putea scoate Romania din recesiune de una singura

Grupul austriac Voestalpine ar putea relua investitia de 6 miliarde euro in otelaria de la Agigea, in urma cresterii pretului otelului pe plan mondial.
Grupului austriac Voestalpine a scos din conservare proiectul unei otelarii de 6 miliarde euro, pentru care Romania reprezenta una dintre optinuni, alaturi de Bulgaria, Turcia si Ucraina, ca urmare a semnelor de redresare din industria otelului. Investitia Voestalpine valoreaza mai mult decat toate investitiile straine directe pe acest an, estimate de bancheri la maximum 5 miliarde euro.
Desi oficialii Voestalpine nu si-au declarat niciodata preferintele fata de Romania ca destinatie a acestei investitii, firma austriaca a achizitionat in 2008, la Agigea, o suprafata de 96 hectare pentru dezvoltarea
proiectului.Grupul austriac este prezent in Romania si prin alte investitii. Pentru perioada iunie 2010-iunie 2011 este planificata construirea unei fabrici de piese de otel la Giurgiu, productia urmand sa fie livrata clientilor Voestalpine din domeniul auto, al fabricarii aparaturii electrocasnice, etc.

Sursa: romanialibera.ro

21.09.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *