Islere cu nuci sau alune
Pentru crema: 100 g cacao sau ciocolata, 5 oua, 250 g zahar, 2-3 linguri nuci zdrobite (facultativ).
Pentru glazura: 150 g zahar, 3 linguri apa, 100 g unt, 2 linguri cacao.
Mod de preparare:
Aluatul: Se framanta un aluat din toate ingredientele mentionate. Se intinde pe planseta si, cu un pahar de vin, se taie cercuri. Se coc la foc potrivit. Cand s-au racit, se lipesc doua cate doua cu crema.
Crema: Se freaca galbenusurile cu zaharul, pana se obtine o crema. Se adauga cacao sau ciocolata inmuiata pe baie de aburi. Se amesteca bine, dupa care se adauga albusurile batute spuma si, dupa gust, miezul de nuca zdrobit.
Glazura: Se face un sirop gros din zahar si apa. Se freaca bine untul, se adauga cacao si se oparesc cu siropul de zahar, frecand intruna, pana ce se omogenizeaza.
Se iau islerele lipite cate doua cu crema si se acopera cu glazura.
Se lasa sa se intareasca glazura circa 2-3 ore.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol