JANKO ISTVAN şi DOBONDI OCSY arestati pentru omor si talharie

Stiri Mures  |  0 comentarii

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş  au dispus, la data de 25.08.2010, începerea urmăririi penale, iar la data de 26.08 2010 punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii  JANKO ISTVAN şi DOBONDI OCSY sub aspectul  săvârşirii infracţiunilor de  violare de domiciliu, tâlhărie şi omor deosebit de grav, în formă continuată. Totodată, procurorii au propus arestarea preventivă a inculpaţilor, magistraţii Tribunalului Mureş emiţând pe numele acestora mandate de arestare pe o perioadă de 29 de zile.

Inculpaţii sunt cercetaţi pentru două fapte care s-au petrecut pe raza com.Crăciuneşti, jud.Mureş, prima în noaptea de 22/23.07.2010 în satul Nicoleşti, iar cea de a doua în noaptea de 18/19.08.2010 în loc.Crăciuneşti,  jud.Mureş.

Probele administrate până la acest moment al urmăririi penale au relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 23.07.2010 IPJ Mureş a fost sesizat cu privire la faptul că, în jurul orei 13,30, într-un imobil situat în loc. Nicoleşti, au fost găsite cadavrele a 3 persoane, toate prezentând urmele unor leziuni grave la nivelul capului şi al gâtului.

Echipa operativă condusă de procurorul criminalist s-a deplasat la faţa locului, unde s-a efectuat cercetarea la faţa locului, fiind prelevate probe în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a comis fapta şi a autorului/autorilor. Concluziile provizorii avansate după necropsierea celor trei cadavre au fost în sensul că moartea victimelor R.M., R.E. şi K.R. a fost violentă şi s-a datorat stopului cardio-respirator survenit în condiţiile unor traumatisme cranio-cerebrale cu plăgi multiple tăiate-despicate, posibil a fi produse prin loviri directe repetate cu corp tăietor-despicător.

La data de 22 august 2010, lucrătorii Postului de poliţie Crăciuneşti au fost sesizaţi de o persoană despre faptul că numitul J.I. nu a mai fost văzut de câteva zile şi, fiind o persoană în vârstă, exista posibilitatea să fi decedat. Echipa de poliţişti care s-a deplasat la domiciliul acestuia a descoperit cadavrul bătrânului, aflat într-o avansată stare de putrefacţie, evidenţiindu-se la nivelul capului o plagă tăiată-despicată, cu fractură craniană. Necropsia realizată în cauză a confirmat moartea violentă a victimei, datorate paraliziei sistemului nervos în urma unui traumatism cranio-cerebral. Urmele papilare prelevate de la faţa locului au permis realizarea unei constatări ştiinţifice de specialitate, în urma căreia s-a stabilit că una dintre urmele papilare aparţine inculpatului Dobondi Ocsy. Din investigaţiile ulterioare a reieşit că în anturajul inculpatului se afla numitul Janko Istvan, a cărui soră se afla în relaţii de concubinaj cu Dobondi. Astfel, cercetările efectuate au denotat faptul că cei doi inculpaţi sunt autorii celor două fapte de omor, comise pe fondul consumului de alcool şi în scopul de a sustrage bunuri. Trebuie menţionat faptul că ambele fapte prezentau aceleaşi particularităţi, unele dintre acestea fiind utilizarea ca armă a toporului şi lăsarea robinetului de gaz deschis pentru a crea premisele producerii unei explozii care să şteargă urmele producerii faptelor.

Procurorii au apreciat că lăsarea în libertate a celor doi inculpaţi prezintă un pericol concret pentru ordinea publică, având în vedere faptul că actele de agresiune exercitate asupra victimelor, persoane în etate, aflate, practic, în imposibilitate de a riposta, au fost de o cruzime de nedescris şi au indus un sentiment de teamă locuitorilor zonei.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *