Jaluzele cu nectarine prune

Retete culinare Prajituri / Dulciuri  |  0 comentarii

Jaluzele cu nectarine
Ingrediente:
4 nectarine, 400 g aluat foetaj, 50 g faina, 80 g dulceata de caise, un ou, 30 g unt, 40 g migdale taiate, sare.
Mod de preparare:

Se intinde aluatul pe planseta infainata si se taie din el opt dreptunghiuri de 8/12 cm (aproximativ), care se baga la frigider.
Se spala nectarinele, se sterg, se taie in doua, li se scot samburii, apoi se desfac in bucati mari.
Se iau patru dreptunghiuri de aluat si la mijlocul fiecaruia se aseaza o bucata de nectarina, in asa fel incat sa ramana o margine de 1 cm pe fiecare latura. Se pune cate putina dulceata (pe nectarine) si se presara migdale taiate.
Dreptunghiurile ramase se cresteaza in striuri paralele, pana la 1 cm de marginea fiecarei laturi (ele arata ca niste jaluzele).
Se bate oul (intreg) cu putina sare si cu el se ung marginile primelor patru dreptunghiuri. Celelalte patru dreptunghiuri striate se aseaza deasupra ca un capac, apasand usor marginile ca sa se lipeasca.
Se ung si capacele cu ou batut, se aseaza pe o tava unsa si se coc aproximativ 30 de minute. Inainte de a le servi, se lasa sa se raceasca.


Jaluzele cu prune
Ingrediente: 40 g aluat de foetaj, 500 g prune care se desfac de pe sambure, 3 galbenusuri de ou, 80 g pudra de migdale (se macina in rasnita de cafea), 50 g faina, 40 g unt, 80 g zahar pudra.
Mod de preparare:
Spalati si stergeti prunele, desfaceti-le in doua, scoateti-le samburii, apoi taiati-le in patru. Puneti-le intr-un castron, pudrati-le cu jumatate din zahar, amestecati si dati vasul deoparte.
Preparati crema de migdale: intr-un bol, amestecati cu furculita 2 galbenusuri de ou, pudra de migdale, untul topit si restul zaharului. Porniti cuptorul.
Intindeti aluatul intr-o foaie subtire, pe o tabla infainata de prajituri, si taiati in el 8 dreptunghiuri cu laturile de 7/13 cm. Puneti cate 4 foi una peste alta in tava de prajituri, captusita cu o foaie de pergament, si intindeti crema de migdale, fara sa ajunga la marginea aluatului. Repartizati deasupra prunele bine grupate. Acoperiti cu cele 4 dreptunghiuri ramase de aluat, lipiti-le marginea cu aluatul de dedesubt. Cu ajutorul unui cutit sau al unei rotite dintate faceti incizii (in forma de fasii sau patrate) in invelis, apoi ungeti prajitura cu galbenusul de ou batut cu o lingura de apa rece. Bagati tava la cuptor 20 de minute, pana ce prajitura se aureste bine. Sub actiunea caldurii, aluatul se desface ca jaluzelele.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *