Judetul Bacau in doliu: Un omor la trei zile - Ziare Bacau

Stiri CanCan Bacau  |  0 comentarii

Judetul Bacau in doliu: Un omor la trei zile

In perioada 3-19 august, judetul Bacau a fost locul de desfasurare a nu mai putin de 8 infractiuni de omor, dintre care 3 au fost doar tentative. Situatia este una de-a dreptul dramatica. "Ar trebui sa ne ingrijoreze faptul ca anul trecut ne-am aflat in fruntea clasamentului la acest capitol. Din cele sase judete ale Moldovei, trei ocupa primele locuri. Ordinea este: Galati, Bacau si Iasi", a declarat procurorul criminalist Felix Banila.
"Am intalnit doua situatii in care expertii au spus ca faptuitorul nu avea discer­na­mant. Una a fost aceea a boxerul Alexandru Gavril. A doua si­tuatie a fost aceea a lui Iulian Marius Maftei din Frumuselu-Glavanesti. In martie 2009 acesta si-a omorat ambii parinti. Cazul a fost unul extrem de dificil. Numai cercetarea la fata locului a durat 18 ore", a spus procurorul criminalist Banila.
Numai in primele patru luni ale anului 2010 au avut loc 21 de infractiuni de omor. De asemenea, in luna octombrie 2009 a fost inregistrat un trist record: 3 tentative de omor intr-o singura zi. Cauzele crimelor sunt in general aceleasi: nivel scazut de educatie, saracie si alcoolism. De asemenea, cele mai multe dintre ele au loc in cadrul etniilor.

Sursa: desteptarea.ro

01.09.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *